Vuosi 2020 lähestyy loppuaan ja on aika hengähtää hetki joulun vietossa ennen tulevaa kuntavaalivuotta. Vaasanseudun vihreillä kuten muillakin vihreillä paikallisyhdistyksillä on edessään reipas kevät huhtikuussa järjestettävien kuntavaalien vuoksi. Vaalikampanjointi tapahtunee koronan vuoksi suurelta osin uusin tavoin, koska perinteistä torikampanjointia ja yleisötapahtumia ei voida järjestää.

Vaasanseudun vihreiden puheenjohtajana viime vuodet toimineen Tuula Närvän kausi päättyy vuoden vaihteessa, kun puikkoihin astuu pitkäaikainen vaasalainen aktiivi, valtuutettu ja musiikin monitoimimies Marko Perälä. ”Kuluneet vuodet ovat sujuneet yhteisen tekemisen ja monien vaalien merkeissä” Närvä kertoo ja jatkaa: ” Aloitin yhdistyksen varapuheenjohtajana 2017 ja puheenjohtajana vuonna 2018. Vuosiin on mahtunut tapahtumia aina susi-illasta ja Julfiiliksestä Mat och mystik-markkinoihin Närpiössä, vihreitä valtuustoaloitteita ja budjettivääntöjä. Hyvällä porukalla on tehty vihreämpää Vaasaa. Vaasan seudulla vihreiden rooli on vahvistunut ja näkyvyys lisääntynyt. Monet yhdistyksen aktiiveista ovat tehneet pitkäjänteistä työtä vihreämmän Vaasan seudun puolesta jo vuosia ja se kantaa hedelmää – hitaasti, mutta varmasti.”

Tuula Närvä jatkaa tulevanakin vuonna niin paikallispolitiikassa kuin yhdistyksen hallituksessa. ”Tässä kohtaa oli hyvä hetki siirtää puheenjohtajan vastuu muille, koska olen toisen vihreän yhdistyksen, valtakunnallisen Finlands svenska gröna:n puheenjohtaja. Lisäksi olen aloittanut sosiaalityön väitöskirjaopinnot päivätyöni ohella. Ehdokkaita asettavan yhdistyksen puheenjohtajuus vaalivuonna on tehtävä, joka vaatii puheenjohtajalta keskittymistä, uusia ideoita ja omistautumista. Tähän sopivan henkilön löysimme Marko Perälästä” hän kertoo. 

Yhdistyksen hallituksessa on kuluneen vuoden tavoin mukana sekä vanhoja konkareita että uusia innokkaita vihreitä. Meillä on kattavasti asiantuntemusta eri sektoreilta kuten energia -, kulttuuri-, sosiaali- ja koulutussektoreilta. Meillä on listoillamme jo nyt mukava määrä ehdokkaita kevään kuntavaaleihin. Uudet henkilöt ovat aina lämpimästi tervetulleita mukaan toimintaan ja ehdokkaiksikin. Järjestämme kevään aikana ehdokastapaamisia, joissa kerromme vaikuttamisesta ja ehdokkuudesta kiinnostuneille mitä paikallispolitiikka on sekä vastaamme kuntavaaleja koskeviin kysymyksiin. Seuraava ehdokastapaaminen järjestetään heti tammikuun alkupuolella eli 14.1.2021” Närvä kertoo.

Uudelle puheenjohtajalle Närvä toivottaa onnea ja iloa vaalityöhön. ”On hienoa, että Marko ryhtyi puheenjohtajaksi. Hän tuo VaSeViin mukanaan kulttuuri- ja sosiaalialan osaamista ja tuoreita ajatuksia niin politiikkaan kuin yhdistystoimintaankin. Marko on sillanrakentaja, joka muistaa kuntalaiset päätöksissään.”

Tulevaan vuoteen Närvä suhtautuu positiivisesti. ”Olemme kuluneen vuoden aikana tottuneet etäkokouksiin ja muihin uusiin toimintatapoihin. Tältä pohjalta ja kokemukselta on hyvä suunnata kohti kevään vaalikampanjointia.” Mutta sitä ennen toivotan kaikille vihreän Vaasan rakentajille onnistunutta kampanjointia ja hyvää joulua!