Osuuskauppa KPO:n edustajiston vaalit ovat käynnissä 1.-16.3.2020. Edustajisto on asiakasomistajien edustaja osuuskaupan hallinnossa. Se tekee päätöksiä ja toimii asiakasomistajien äänitorvena. Edustajisto vie osuuskaupan johdolle asiakasomistajien kehitysajatuksia kuten ideoita ja toiveita kaupan palveluiden parantamiseksi. 

Edustajiston seuraavalle nelivuotiskaudelle on ehdolla myös Vaasanseudun Vihreistä tuttu Tobias Simon (nro 46). Hän haluaa edustajiston jäsenenä pitää esillä vihreitä arvoja ja niiden vaikutusta toimintaan. Henkilövalinnoissa hän aikoo olla aktiivinen ja selvittää ehdokkaiden taustoja varmistaakseen, että he vievät osuuskaupan toimintaa kestävästi eteenpäin. 

”Olen aina ollut kiinnostunut osuuskaupan toiminnasta ja haluan olla konkreettisesti mukana vaikuttamassa. Tärkeimmät asiat, joita osuuskaupan edustajistossa haluan edistää, ovat ympäristöasiat. Se tarkoittaa käytännössä esimerkiksi sitä miten kuluttajille voidaan tarjota enemmän paikallisia ja luomutuotteita. Energia- ja ympäristötekniikan insinöörinä voin tuoda asiantuntemustani myös toiminnan energiakysymyksiin” kertoo Simon. ”Osuuskauppa voi tuoda omistajilleen myös tärkeää tietoa miten he voivat omilla päivittäisillä kulutusvalinnoillaan parantaa omaa ekologista jalanjälkeään” hän jatkaa.

Simonilla on parin vuoden työkokemus esimiestehtävistä kaupanalalta. Hän uskoo sekä tästä että myös aiemmissa luottamustehtävissään hankkimastaan kokemuksesta olevan hyötyä edustajistossa. ”Lupaan olla aktiivinen ja ottaa roolini vakavasti!”

Tobias Simon

  • Asuu Vaasassa puolison ja koiran kanssa.
  • Energia- ja ympäristötekniikan insinööri, joka työskentelee dokumentaation parissa Citecissä ja Wärtsilässä.
  • Vaasan kaupungin teknisten liikelaitosten johtokunnan jäsen ja jätelautakunnan varajäsen.
  • Vaasanseudun vihreiden hallituksen jäsen.
  • Harrastaa pyöräilyä ja avantouintia. Aktiivinen hallituksen jäsen paikallisissa pyöräily- ja avantouintiyhdistyksissä.
  • Muita kiinnostuksenkohteita mm. joukkoliikenne ja luomutuotanto.